ForestX

Idé och innovationer
Vi kan mycket, men inte allt. Till ForestX hör ett nätverk av partners och specialister som kompletterar oss i arbetet med att digitalisera skogsindustrin. Branchkunniga specialister inom till exempel artificiell intelligens (AI) och maskininlärning kan tillsammans med oss visa på nya möjligheter för våra kunder och deras väg till att höja värdet på skogen.
Bygga lösningar
Vi analyserar vad kunden behöver, sedan skapar vi lösningen. På ForestX finns projektledare, verksamhetsspecialister, systemarkitekter, systemutvecklare, testare och designers. Utefter kundens behov och projektets krav sätts nya team samman. Kunden arbetar alltid i nära samarbete med ForestXs lokala team i Sverige.
Införa och skapa värde
För att IT-projekt ska lyckas fullt ut måste ett stort fokus ligga på införandet och det förändringsarbete det medför. ForestX arbetar kontinuerligt med sina kunder för att tydliggöra och stötta under denna process.
Underhålla och vidareutveckla
När nya IT-system är på plats är det mesta arbetet kvar. Arbetet med att underhålla, styra och vidareutveckla systemen hanteras av ForestX på samma sätt som nya projekt med samma krav på innovation och konstnadseffektivitet. ForestX är med kunden hela vägen.
Föregående bild
Nästa bild

Vi digitaliserar skogen

Vårt mål är att förenkla varje led i skogsråvarans värdekedja. Vi skapar effektiva flöden, från skog, via avverkning, till slutprodukt. Vi gör det genom att digitalisera skogsindustrin.

Så här jobbar vi

ForestX utgår från kundens behov, förutsättningar och önskemål. Vi anpassar oss efter var i förändringsprocessen kunden är, vilket resultat som önskas och vilka resurser som finns internt hos kunden. I bildspelet till vänster berättar vi hur vi tillsammans med våra kunder når resultat.

Utveckling och ständig förbättring

För att vara nyskapande måste du kunna grunderna. Vi kan skog och IT. Hos våra närmare 60 medarbetare finns en gedigen erfarenhet från skogsindustrins alla delar. Vårt eget utvecklingsteam i Indien säkerställer att vi alltid kan utveckla och anpassa våra lösningar och säkerställa leveranserna. Tillsammans skapar det förutsättningarna som gör att ForestX nu är den främsta leverantören av framtidens hållbara och innovativa digitala lösningar för skogsbranschen.

Modiga kunder

Lyckat innovationsarbete innefattar kunniga och modiga kunder som vågar pröva nytt. Tillsammans med Sveaskog och våra partners har vi utvecklat olika sätt att arbeta med AI i skogen. I Österrike vidareutvecklade vi vår egen produkt Optinex tillsammans med Pfeifer till att också fungera i planeringen och optimeringen av limträ-produktion.

Produktleverantörer och förändringsledning

Vi letar alltid efter nya smarta digitala lösningar. En del av vårt innovationsarbete är att hitta de rätta produktleverantörerna. Det har vi bland annat funnit i Trimble Forestry och Remssoft. Innovation innebär också nya sätt att arbeta på. Hos ForestX finns gedigen kunskap i förändringsprocesser och förändringsledning. Givetvis är erfarenheterna från skogsbranschen stor även här. 

Hållbarhet i fokus i alla led

Vi har alla ett stort ansvar i att hantera våra gemensamma resurser klokt och effektivt.

 

Med våra system, vårt verksamhetskunnande och våra arbetssätt finns goda förutsättningar för ett hållbart användande av skogens resurser.

 

Med goda digitala stöd och moderna arbetssätt fattar våra kunder välgrundade beslut med resursanvändning i fokus.

 

Vi arbetar med våra kunder över många år och genom flera projekt. Genom långvariga arbetsrelationer lär vi känna våra kunders veksamhet och affärer och kan på så sätt tillsammans arbeta för hållbara affärer på alla plan.

Förståelse

Vi kan våra kunders vardag och utmaningar. Vi ställer frågor och samlar insikter. Det är så vi skapar förändring.

Erfarenhet

Här finns lång och bred erfarenhet från branschens processer, förutsättningar och möjligheter.

Engagemang

Vi driver på, följer upp, skapar förflyttning och förbättrar. På ett engagerat sätt och i nära samverkan med våra kunder.

Nyskapande

Vår nyfikenhet och passion för förändringar driver på, följer upp och förflyttar lösningarna i nära samverkan med kunden.

© ForestX AB 2024

Rulla till toppen