ForestX

Ny i ledningsgruppen: Skogligt fokus för Johan Bergström

Göteborg

 

ForestX utökar och förstärker sin ledningsgrupp med Johan Bergström.

 

– Med den takt vi växer och med de komplexa uppdrag vi har är vi glada för att Johan Bergström vill bidra med sina ledaregenskaper och gedigna skogskompetens, säger Carl Barck, vd och medgrundare till ForestX.

 

Johan Bergström går direkt in i arbetet och kommer att ansvara för de skogliga delarna av ForestXs verksamhet.

 

– Det handlar om att utveckla de skogliga produkterna och tjänsterna och ha fokus på de frågorna i vårt ledningsarbete, säger Johan Bergström.

 

I uppdraget ingår också att finnas tillgänglig för ForestXs skogliga projektledare.

 

– Jag har arbetat mycket med att bygga team. Jag vill hitta bra individuella lösningar och arbetssätt för alla. ForestX är och ska fortsatt vara den bästa arbetsplatsen för de som vill vara med och arbeta med de mest spännande digitaliseringsprojekten i svensk och europeisk skogsindustri.

 

Johan Bergström har en gedigen skoglig bakgrund. Han har arbetat som GIS-specialist, sedan som forskare på Skogforsk. Vidare har han arbetat många år på Sveaskog, bland annat som ansvarig för verksamhetsnära IT och verksamhetsutveckling. De sex sista åren på Sveaskog var Johan även programledare för ett förändringsprogram inom virkesflödet där både ett helt nytt virkesflödesplaneringssystem och arbetssätt utvecklades och infördes.

 

ForestX har sedan starten 2018 vuxit till närmare 45 medarbetare.

 

– Vi är i en expansiv fas, och med Johan i ledningsgruppen håller vi fokus på grunden till hela vår verksamhet; de skogliga produkterna och tjänsterna, säger Carl Barck.

 

Johan Bergström på LinkedIn

Rulla till toppen