ForestX

Kundcase: HedeDanmark igång med CFHarvest

Digitalisering har aldrig varit så på tapeten som under första halvan av 2020, och skogsindustrin är inget undantag. Hela våren har ForestX arbetat för att implementera CFHarvest (Trimbles management-lösning som tidigare gått under namnet WoodForce) hos kunden HedeDanmark. Innan sommaren 2020 gick första regionen i drift. Helt enligt plan.

 

 

”Vi har gått i drift! Kunden är nöjd med vår instats och vi är glada för förtroendet. Nu har HedeDanmark ett system som håller all information på samma ställe i hela produktionskedjan, tillgänglig för alla, både på kontor och i fält, hela tiden.”

 

 

Johan Hedlund

 

Johan Hedlund
Projektledare hos ForestX

 


 

HedeDanmark, som med sina 800 anställa är Danmarks ledande leverantör av skogsskötsel och service, använde sig redan av många egna IT-lösningar byggda in-house, men ville ta ett ännu större kliv mot digitalisering. Efter att ha gjort sin research valde de att vända sig till Trimbles produkter, och låta ForestX hantera projektleveransen. 

 


 

Kunden berättar:

 

Därför valde vi ForestX

 

ForestXs stora styrka är deras unika kombination av IT-kunskap och kunskap om och erfarenhet av skogsbruk i alla dess aspekter. Det är ett stort nöje att arbeta med människor som känner till m3, trädslag, bitar och byte.

 

Samarbetet med ForestX har varit både konstruktivt, effektivt och enligt schema. De har förmågan att se på, och arbeta med både den tekniska sidan och vårt arbetsflöde och sättet vi jobbar.

 

Om största skillnaden i dag jämfört med innan

 

CFHarvest binder samman vår värdekedja digitalt så att alla anställda har glädje av datan, oavsett var de är.

Att kunna se sin egen position på skogskartan, vägledas till uppgiften och kunna rapportera tillbaka i samma app är ett stort steg framåt för oss i skogen.

 

digitalisering av skogsindustrinFördelarna med digitalisering är många. Med nya digitala verktyg tar HedeDanmark ett stort kliv mot att digitalisera arbetsflödet fullt ut. Det innebär effektivare arbete, lättare rapportering, tillgång och hantering av information – både från kontor eller ute i fält. 

 

Nästa delmål är att ha rullat ut CFHarvest hela organisationen lagom till jul. Just nu återstår de sista tre regionerna och två arbetsflöden.

 


 

Detta är CFHarvest: Läs mer på Trimbles hemsida