ForestX

Kundcase: HedeDanmark igång med CFHarvest

Digitalisering har aldrig varit så på tapeten som under första halvan av 2020, och skogsindustrin är inget undantag. Hela våren har ForestX arbetat för att implementera CFHarvest, Trimbles management-lösning  hos HedeDanmark. Innan sommaren 2020 gick första regionen i drift. Helt enligt plan.

– Vi har gått i drift! Kunden är nöjd med vår instats och vi är glada för förtroendet. Nu har HedeDanmark ett system som håller all information på samma ställe i hela produktionskedjan, tillgänglig för alla, både på kontor och i fält, hela tiden, säger Johan Hedlund, projektledare hos ForestX.

Johan Hedlund, projektledare ForestX

HedeDanmark är med sina 800 anställa Danmarks ledande leverantör av skogsskötsel och service. HedeDanmark använde sig redan av många egna IT-lösningar byggda in-house, men ville ta ett ännu större kliv mot digitalisering. Efter att ha gjort sin research valde de att vända sig till Trimbles produkter, och låta ForestX hantera projektleveransen.

Kunden berättar: Därför valde vi ForestX

– ForestXs stora styrka är deras unika kombination av IT-kunskap och kunskap om och erfarenhet av skogsbruk i alla dess aspekter. Det är ett stort nöje att arbeta med människor som känner till m3, trädslag, bitar och byte. Samarbetet med ForestX har varit både konstruktivt, effektivt och enligt schema. De har förmågan att se på, och arbeta med både den tekniska sidan och vårt arbetsflöde och sättet vi jobbar, säger Rasmus Willumsen, HedeDanmark. 

 Om största skillnaden i dag jämfört med innan:

 – CFHarvest binder samman vår värdekedja digitalt så att alla anställda har glädje av datan, oavsett var de är. Att kunna se sin egen position på skogskartan, vägledas till uppgiften och kunna rapportera tillbaka i samma app är ett stort steg framåt för oss i skogen, säger Rasmus Willumsen, HedeDanmark. 

 

Nästa delmål är att ha rullat ut CFHarvest hela organisationen lagom till julen 2020. Just nu återstår de sista tre regionerna och två arbetsflöden.

 


 

Detta är CFHarvest: Läs mer på Trimbles hemsida

Rulla till toppen