ForestX

Setra Group inleder samarbete med ForestX AB

Setra har tecknat ett samarbetsavtal med ForestX AB avseende förvaltning och utveckling av affärssystemet TimberBase samt vidareutveckling av kringliggande affärskritiska funktioner. ”ForestX är visserligen en startup men deras konsulter har lång erfarenhet av TimberBase och sågverksindustri. Det är ett samarbete som skapar trygghet men också ger möjligheter att utveckla TimberBase för att möta våra kunders framtida behov.”, säger Mikael Nylén, IT-chef på Setra.

 

Utöver konsulttjänster har ForestX en ambition att vara en ledande partner för innovation och digitala lösningar för skog-, såg- och pappersindustrin.  ”Setra befinner sig i en stark utvecklingsfas där digitala lösningar blir allt viktigare.”, berättar Andreas Hörnfeldt, Teknikdirektör på Setra. ”Vi förväntar oss att partnerskapet med ForestX blir en viktig pusselbit i vår digitala utveckling.”

 

”Vi är stolta över att få förtroende och möjligheten att förvalta och vidareutveckla IT-lösningar för Setra. Setra kommer att vara en mycket viktig kund för oss och kommer att bidra till att utveckla ForestX till en ännu bättre leverantör av branschunika tjänster.”, säger Carl Barck, VD ForestX.

 

Om Setra


Setra är ett av Sveriges största träindustriföretag. Vi förädlar råvara från ansvarsfullt brukade skogar och erbjuder klimatvänliga produkter och lösningar för byggande och boende på en global marknad. Koncernen har ca 800 anställda och omsätter ca 4 miljarder kronor. Omkring 65 procent av omsättningen utgörs av export till Europa, Nordafrika, Mellanöstern och Asien.

 

Läs gärna mer på www.setragroup.com

 

Om ForestX


ForestX är ett IT-företag med rötterna i svensk skogsindustri. Vi levererar affärsnytta till hela värdekedjan från skog till industri genom att kombinera teknik-, process- och verksamhetskompetens tillsammans med branschunika lösningar.

 

Våra konsulter 

 

Brinner för verksamhetsutveckling och värdeskapande med ett tydligt kundfokus. 

 

Våra produkter 

 

Noggrant utvalda för att skapa värde i våra kunders mest centrala affärsprocesser. Våra partnersKompletterar vårt erbjudande till en helhetslösning för våra kunder. 


Läs gärna mer på www.forestx.se

 

Rulla till toppen