ForestX

ForestX AB förvärvar planeringsverktyget OptiNex

ForestX AB förvärvar planeringsverktyget OptiNex från LGJ Konsult AB

 

OptiNex är en unik planerings- och optimeringslösning för sågverksindustrin. Ett holistiskt och dynamiskt planeringsverktyg för strategisk, taktisk och operativ planering inom såg och vidareförädling. OptiNex används idag av Martinsons trä, Södra Timber, Siljan Timber, Holmen Timber, SCA Bollsta och Gällö Timber.

 

”I vår vision att digitalisera och skapa värde i branschen är OptiNex exakt den typ av produkt och lösning som passar vårt erbjudande” säger Carl Barck VD ForestX.

 

”Inom ForestX kan vi erbjuda spetskompetens inom både IT lösningar och verksamhet för sågverk. Genom förvärvet av OptiNex stärks detta ytterligare, inte minst då Lars-Göte Johansson i fortsättningen också kommer att vara en del av ForestX fortsätter Carl”.

 

”OptiNex är en fantastisk produkt som på ett helt unikt sätt löser den komplexitet som sågverk och träbearbetande företag lever i när det kommer till att göra rätt val i planeringen av sin produktion. De nuvarande kunderna som använder OptiNex idag, får i och med denna affär en långsiktig och stark leverantör. Samtidigt som jag ser stora möjligheter att produkten kommer att få en större marknad både i och utanför Sverige. För mig är ForestX med sitt tydliga erbjudande till branschen och gedigna verksamhetskompetens det naturliga valet för mig för att säkerställa att OptiNex fortsätter att vidareutvecklas.” säger Lars-Göte Johansson.

 

Om Forest X


ForestX är ett IT-företag med rötterna i svensk skogsindustri. Vi levererar affärsnytta till hela värdekedjan från skog till industri genom att kombinera teknik-, process- och verksamhetskompetens tillsammans med branschunika lösningar.

 

Våra konsulter

 

Brinner för verksamhetsutveckling och värdeskapande med ett tydligt kundfokus.

 

Våra produkter 

 

Noggrant utvalda för att skapa värde i våra kunders mest centrala affärsprocesser.

 

Våra partners 

 

Kompletterar vårt erbjudande till en helhetslösning för våra kunder.

Rulla till toppen