ForestX

ForestX utsedd till distributör för Trimble Connected Forest Portfolio, i Skandinavien

SUNNYVALE, Kalifornien, November. 30 2018 Trimble (NASDAQ: TRMB) meddelar idag att de har valt ForestX som distributör av Trimble’s Connected Forest, Software as a Service(SaaS), portfölj i Sverige, Norge och Danmark. Trimble Forestry och ForestX kommer att jobba tillsammans för att ta fram innovativa, tekniskt relevanta och nya lösningar till den skandinaviska skogsindustrin. 

 

”ForestX har decennier av erfarenhet och en djup förståelse för den skandinaviska skogsindustrins behov och operativa krav. ForestX kommer att komplettera våra lösningar med specifika kundbehov och vara den lokala partnern som säkerställer högsta möjliga stöd till Connected Forest-kunder i Sverige, Norge och Danmark ”, säger Kevin Toohill, chef för Trimble Forestry Europe Oy. 

 

”Vi är mycket stolta över att kunna samarbeta med Trimble, så att vi kan leverera branschspecifika mjukvarulösningar, inklusive SaaS-programvaran Connected Forest SaaS, till Skandinavien. Vårt specialkomponerade team jobbar i framkant för den tekniska utveklingen inom skogsindustrin och är mycket glada att kunna arbeta tillsammans med Trimble för att presentera de mest relevanta skogslösningarna på vår marknad, säger Carl Barck, VD för ForestX AB. 

 

Om ForestX 

 

ForestX digitaliserar och skapar affärsvärde för skogsindustrin genom att kombinera ny teknik, processkunskap och företagsekonomi, paketerat i en portfölj av unika industriprodukter. ForestX grundare har bred kunskap inom den svenska och skandinaviska skogsindustrin och en historik av många lyckade implementeringar av stora IT-lösningar för skogsindustrin. Vårt team består av erfarna proffs inom skogsindustrin, för mer information om ForestX besök: www.forestx.se

 

Om Trimble Forestry 

 

Trimbles skogsavdelning erbjuder lösningar för skogsfastigheter, timmer och träfiberhantering. Vi förbättrar produktiviteten och verksamheten för några av världens mest erkända integrerade skogsproduktföretag, skogsägare, fastighetsvärderingar, bevarande av statliga och federala avdelningar samt internationella livsmedelsföretag som är involverade i miljö, social och ekonomisk markförvaltning. SaaS-portföljen i Connected Forest erbjuder lösningar för att hantera hela livscykeln genom planering, plantering, tillväxt, avverkning, transport och vidareförädling. För mer information om Trimble Forestry besök: www.trimble.com/forestry.

 

Om Trimble 

 

Trimble förvandlar hur världen fungerar genom att leverera produkter och tjänster som förbinder den fysiska och digitala världen. Kärnan i företaget ligger i positionering, modellering, anslutning och dataanalys, detta gör det möjligt för kunder att förbättra produktivitet, kvalitet, säkerhet och hållbarhet. Trimble-mjukvaran, hårdvaran och tjänsterna omvandlar industrier som jord/skogsbruk, byggföretag, GIS och logistik.

 

För mer information om Trimble (NASDAQ: TRMB) besök: www.trimble.com

 

För mer information, kontakta: Kevin Toohill, Trimble Forestry, kevin_toohill@trimble.com, t. +358 50 512 7555 

Carl Barck, ForestX, carl.barck@forestx.se, t. +46 70 22 72 172

Rulla till toppen