ForestX

ForestX fortsätter växa i Dalarna: David Rasche del av teamet

Leksand/Göteborg

 

Projektledaren och lösningsarkitekten David Rasche är sedan i höstas en del av ForestXs ständigt växande team i Dalarna.

 

ForestX handlar om skog och it, och det är precis den kombinationen vi hittar i David Rasche. Med en teknisk bakgrund hamnade amerikanen David Rasche 1990 i Dalarna och började arbeta på Stora. Sedan dess har arbetslivet bland annat handlat om it i kombination med papper, tidningspapper och kartong och uppdragsgivarna varit välkända bolag som Billerud och Holmen.

 

Sammanslagning av Stora Enso

 

Uppdraget nu för David Rasche är att verka som stream lead i den pågående sammanslagningen av Stora Enso. Bolaget har under åren knoppat av bolag som nu återigen ska samlas under samma paraply.


– Uppdraget handlar om att systemmässigt sy ihop bolaget. Det handlar om integration och sammanslagning av processer, förklarar David Rasche.


Sammanslagningen påbörjades tidigt under 2021 och väntas vara klar till sommaren 2022.

 

Agilt arbetssätt i projekten

 

Även om projektet är omfattande och involverar allt från teknik till ekonomi och juridik vilket ger fullspäckade mötesdagar, är det en påtagligt lättsam projektledare som berättar om sitt uppdrag.


– Det kanske kommer med åldern, man lär sig att fokusera på det som är viktigt, i alla projekt finns det så mycket brus runtomkring.


– Jag har jobbat inom it, men jag vill inte sitta själv och programmera. Jag tycker om att driva saker framåt.

 

Ett agilt arbetssätt hjälper också till. Att bryta ner projektet i mindre beståndsdelar och att ständigt utvärdera vad man ska åstadkomma och vilka resurser som krävs är ForestXs och David Rasches sätt att arbeta.

 

Nya arbetssätt i ForestX

 

Att David Rasche valde att gå till ForestX hade många orsaker.


– Jag kände redan en del av de anställda. Det är en bra energi i bolaget, många nya tankar om nya sätt att arbeta. Det behövs verkligen i branschen.


– ForestX provar också nya sätt att nå ut till kunderna, tillexempel med webbinarierna om AI i skogen. Vi är bra på att snabbt och enkelt testa nya idéer.

 

Fler ansluter till teamet i Dalarna

 

ForestX team i Dalarna har visat sig bli ett cykelfrälst gäng.


– Jag kör mest landsväg, och de andra är inne på mountainbike. Men jag får väl skaffa mig en mountainbike och hänga med dem, säger David Rasche.

 

Och fler cykelfrälsta är på väg till teamet i Dalarna efter årsskiftet. Håll utkik här för fler nyheter från ForestX.

 

Faktaruta:

 

David Rasche: Projektledare/Projektstyrning, Lösningsarkitekt

Favoritträd: Lönn

Bästa naturupplevelse: Dykning på Mauritius

Mest använda app: Sky guide och NY Times

Tre favoritbokmärken i min webbläsare: Astrobin.com, Astronet.se, Youtube.com

Rulla till toppen