ForestX

Webbinarium 17 November: AI på riktigt i skogen – Att få effekt av ditt utvecklingsprojekt

Göteborg

 

När vi nu går vidare i serien om AI på riktigt i skogen sätter vi fokus på temat Att få effekt av ditt utvecklingsprojekt.  Nästa webbinarium blir den 17 november och arrangeras som vanligt av ForestX och Tenfifty. Dagens gäst kommer med erfarenheter från flygindustrin. 

 

Gäst den här gången är Jon Eklöf, Director of innovation and digital transformation på GKN Aerospace. GKN Aerospace tillverkar bland annat motorkomponenter, flygplansstrukturer, kabinfönster och kablage till många av världens flygplan. 

 

Jon Eklöf har en udda bakgrund i AI-sammanhang. Från att tidigare ha arbetat som jurist och förhandlare driver han idag digital transformation vid GKN Aerospace – ett företag med lång tradition och starkt fokus på ny teknik och utveckling. 

 

Parallellt med sitt arbete vid GKN Aerospace forskar Jon om vad som krävs för att introducera AI i traditionell tillverkningsindustri. Tillsammans med Jon kommer vi att diskutera vad som krävs av ledare som vill transformera sitt företag med hjälp av AI. Jon kommer att guida oss, både baserat på sina personliga erfarenheter i sitt arbete med digital transformation och utifrån de slutsatser han har dragit i sin forskning.

 

Tenfifty har lång erfarenhet av AI-projekt från en rad olika branscher. Företagets vd, Anders Bjurström, kommer under webbinariet att tala om skillnaden mellan de företag som lyckas med sina AI projekt och de som har svårare, allt utifrån de aspekter som är speciella för AI-projekt. Vad skall man tänka på innan man ens börjar, under tiden man driver sitt AI-projekt och efteråt?

För att få effekt av tekniken måste vi också jobba på rätt sätt med förändringen och människorna. Det gäller vid alla typer av projekt och alla typer av förändringar, men finns det också något särskilt att tänka på när vi nu tar oss an den fjärde industriella revolutionen med digitalisering och AI? Det är de frågorna vi tar oss an den 17 november. 

 

Väl mött!

 

Program:

 

AI på riktigt i skogen – Att få effekt av ditt utvecklingsprojekt

17 november

10.30-12.00

 

  • Erfarenheter och inspiration från en annan bransch – Jon Eklöf, GKN Aerospace

  • Erfarenheter och tips från mer än 50 riktiga AI-projekt – Anders Bjurström, Tenfifty

  • Diskussion om vad det betyder för oss i skogen? Kan vi kopiera rakt av eller är det på något sätt annorlunda i skogsbranschen – Christer Lindqvist, ForestX med flera

Anmäl dig här

 

Mer om GKN Aerospace

 

GKN Aerospace Sweden ingår i GKN Aerospace, som tillverkar motorkomponenter, flygplansstrukturer, kabinfönster, kablage och mycket mer till många av världens flygplan. Företagen i Aerospace-divisionen som arbetar med delar till flygmotorer bildar tillsammans Engines och vid anläggningen i Trollhättan utvecklar och tillverkar vi avancerade delar till motorer för flygplan och rymdraketer. Vi arbetar även med motorunderhåll.

 

GKN Aerospace har produktionsanläggningar i Trollhättan, Kongsberg (Norge), Mexiko och USA. Företaget har också ett ingenjörskontor i Bangalore, Indien och kontor i Stockholm (Public Affairs) och i Göteborg. Huvudkontoret för Engines ligger i Trollhättan och där arbetar cirka 2 000 personer. 

 

Tidigare delar i serien AI på riktigt i skogen:

 

Del 1 – Introduktion till AI i skogen, 23 mars 2021 

Del 2 – Förändringsförmåga på riktigt. 26 maj 2021

Del 3 – Strategisk, taktisk och operativ planering. 30 september 2021

 

Nästa tillfälle med AI på riktigt i skogen:


Torsdag 27 januari
14.30-16.00 med fokus på en del av värdekedjan: sågverken!

 

Vad finns det för mogna tekniker och verktyg inom digitalisering och AI som kan ge hållbara vinster i sågverksledet? Det kommer vi att presentera och diskutera baserat på konkreta exempel.

Rulla till toppen