ForestX

Inbjudan till webbinarium 21 november: AI i skogen på riktigt 

Nu är vi tillbaka med vår webbinarieserie ”AI i skogen på riktigt”. Den 21 november med start 14.00 är det dags för nästa tillfälle. Den här gången får vi en inblick i hur AI kan användas för skogskartor och en spaning inför nästa revolution inom AI; Agenter.  

 

Fredrik Walter / Dianthus: 

Levande beskrivning av skogstillståndet med hjälp av AI 

 

Hur en enskild avdelning i skogen utformas beror av en mängd faktorer såsom biologi, trädslag, skötselhistorik, ståndortsförhållanden, drivningsförhållanden, diverse hänsyn med mera. Vi som jobbar med skoglig indelning har under årtionden byggt upp ett kollektivt medvetande runt detta, genom de avdelningsgränser som nu finns digitalt lagrade i skogsbruksplaner och skogliga register. Vi har nu överfört detta kollektiva medvetande till en AI-modell. 

 

Läs mer om skogskartor.

Dianthus VD Fredrik Walter

David Fendrich / Tenfifty: 

Agenter – nästa steg för språkmodellerna 

 

Intelligensen i ChatGPT tog världen lite på sängen. Riktig intelligens handlar dock om så mycket mer än att kunna chatta. Nästa steg i användbarhet för AI ligger i agenter – modeller som bland annat kan planera, minnas och agera. Forskningen har pågått i febril takt det senaste året, men agenterna har ännu inte fått något ”ChatGPT-ögonblick” för allmänheten. Lyssna in och bli förberedd på nästa revolution! 

Tenfifty CTO David Fendrich

Moderator: Henric Widén 

 

Väl mött tisdagen den 21 november 14.00 – 15.30.

 

ForestX och Tenfifty 

Rulla till toppen