ForestX

Webbinarium: Vad forskningen säger om framtidens AI

Göteborg

 

Nu är det dags för ännu ett webbinarium i vår serie ”AI på riktigt i skogen”. Onsdagen den 27 april klockan 10.00 får vi ta del av vad forskningsvärlden ser ligger framför oss!

 

Vi fortsätter att tillsammans med er skapa den främsta mötesplatsen för kunskapsutbyte om AI i skogen. Den här gången tar vi sikte på forskningsfronten och vad som ligger strax framför oss i frågan om en hållbar – och digitaliserad – skogsindustri.

 

Talare den här gången är:

 

Sverker Danielsson från Mistra Digital Forest:

AI i den skogliga forskningen.

 


 

Maria Nordström från Skogforsk:

AI och digitalisering – några exempel från den branschgemensamma forskningsfronten

 

– Jag kommer berätta om hur utvecklingen inom AI och digitalisering påverkar sättet vi på Skogforsk bedriver vår forskning. Jag kommer också ge några exempel på pågående och kommande FoI-projekt som bygger på AI och analys av stora datamängder, säger Maria Nordström.

 


 

Johan Östman från AI Sweden:

Decentraliserat lärande

 

För att bygga maskininlärningsmodeller är data en viktig möjliggörare. Vanligtvis är modellträning möjlig genom att samla in data från flera användare på en central plats. Det finns dock en ökande motvilja mot att dela och ge upp kontrollen över data. I det här föredraget diskuterar vi utmaningarna och forskningsgränserna för modellträning när data inte kan delas.

 


 

Klicka här för att komma direkt till anmälan!

 

Webbinarieserien arrangeras av ForestX och Tenfifty. Henric Widén är moderator. Du har möjlighet att ställa frågor och diskutera ämnet under webbinariets gång!


Väl mött!

 

Klicka här för att komma direkt till anmälan!

Rulla till toppen