ForestX

CollectiveCrunch på besök i Göteborg

Göteborg 

 

ForestX och finska CollectiveCrunch har samarbetat under flera år. Tillsammans utvecklar vi framtidens möjligheter att använda AI i skogen. I maj 2022 kunde vi träffas i Göteborg.

 

CollectiveCrunchs produkt LindaForest samlar publik och generell data som klimat- och satellitinformation, och kombinerar det med kundspecifik data om till exempel bestånd och avverkning. Tillsammans ger det förbättrade uppskattningar om planerad skötsel och utfall. Mika Korvenranta, director of product and business management hos CollectiveCrunch och Lauri Tamminen, director customer success hos CollectiveCrunch möttes i Göteborg av Johan Hedlund, Oskar Selmeryd och Patrik Anderchen från ForestX. 

 

– Målet med vårt samarbete är att förbättra kvaliteten på skogsdata i Sverige samtidigt som vi behöver göra färre fältbesök. CollectiveCrunchs lösningar använder AI för att ge tillgång till korrekt och alltid uppdaterad data. Det möjliggör transparent övervakning av både virkes- och kollager. Datan möjliggör också bättre informerade beslut och introducerar effektivitetsvinster längs leverantörskedjan, säger Oskar Selmeryd, projektledare på ForestX.

Oskar Selmeryd
Rulla till toppen