ForestX

Fokus på sågverk i årets första AI-webbinarium

Göteborg

 

Den 3 februari är det dags för årets första webbinarium i serien ”AI på riktigt i skogen”. Vi fokuserar på sågverken och hur AI och maskininlärning kan optimera produktionen där.

 

Den här gången gästas webbinariet av vår egen Carl Barck. Han är vd och medgrundare till ForestX och jägmästare med lång erfarenhet från den svenska och internationella sågverksindustrin.

 

– Jag kommer bland annat att tala om nyttan av att använda optimeringsverktyg i planering och analys inom träindustrin, säger Carl Barck.

 

Bland annat kommer han att berätta om hur ForestXs eget optimeringsverktyg OptiNex kan användas för att styra mot bättre lönsamhet och högre effektivitet. Det bjuds både praktiska exempel och exempel från kunder.

 

David Fendrich från Tenfifty kommer att utifrån framgångsrika kundcase visa på vilken roll maskininlärning och AI kan spela i tillverkande industri.

 

– Ingen produktionsprocess är helt stabil. Beroende på inre och yttre faktorer varierar resultatet och kvaliteten. Det är en ständig strävan att göra dessa variationer så små som möjligt men framför allt att kanske kunna förutse när de kommer, och när de faller utanför tolerans. Om man vet när och hur man behöver justera för kvalitet, eller stoppa för underhåll, så sänker man kostnader för förluster och man sänker kostnaderna för åtgärderna. Man kan med sådana förutsägelser också optimera sin produktion i många avseenden, säger David Fendrich.

 

Christer Lindqvist från ForestX kommer också att delta och webbinariet modereras som vanligt av Henric Widén, Tenfifty.

 

Anmäl dig redan idag!

 

Läs om hur OptiNex fungerar i planeringen av limträproduktion i Österrike

Rulla till toppen