ForestX

AI på riktigt i skogen: Strategisk, taktisk och operativ planering

Göteborg

 

ForestX och Tenfiftys webbinarieserie om AI på riktigt i skogen fortsätter. Nu är det dags för den tredje delen. Den här gången gästas webbinariet av Doug Jones från Remsoft Inc.

 

Nästa webbinarium blir den 30 september. Då är temat Strategisk, taktisk och operativ planering.

 

Extern gäst den här gången är Doug Jones från Remsoft Inc. Remsoft är ett kanadensiskt företag med lång erfarenhet av optimering och AI-lösningar och analys för alla delar av värdekedjan i skogen i allt från långsiktig strategisk planering till daglig planering. Doug Jones kommer att dela med sig av sin kunskap om hur optimering och AI kan förbättra effektiviteten, beslutsfattande och utfall i skogen. I en del av anförandet kommer Doug Jones också att demonstrera vissa delar av Remsofts senaste molnbaserade lösningar.

 

David Fendrich från Tenfifty kommer att beskriva hur man med modeller och dataanalys med hjälp av AI kan få insikter om vilka beslut som är de bästa, både vad gäller korta, mellan och långsiktiga processer.

 

Christer Lindqvist från ForestX ramar in och berättar om sin syn på nyttan inom skogsbruket när AI kan användas utifrån ett större perspektiv när man planerar en större del av värdekedjan. 

 

Webbinarieserien AI på riktigt i skogen inleddes under våren 2021. Många har följt hela serien från start, men det går precis lika bra att hoppa på vårt AI-tåg nu. Webbinarierna är fristående och vi fördjupar oss i olika aspekter vid varje tillfälle. Vi vill skapa ökad kunskap och diskussion kring AI och digitaliseringen i skogen.

 

Tidigare webbinarier

 

Program

 

Torsdag 30 september kl 14.30-16.00 

 

AI på riktigt i skogen 

Strategisk, taktisk och operativ planering.

 

Språk: Engelska och svenska

 

14:15 Drop in

14:30 Webbinariet startar

14:35 Christer Lindqvist, ForestX –  Att planera ur ett skogsperspektiv 

14.40 Doug Jones, Remsoft – Optimeringsfördelarna med Remosofts verktyg

15.15 David Fendrich, Tenfifty – Att planera med hjälp av AI 

15:40 Frågestund

16:00 Webbinariet avslutas.

 

Mer om de medverkande företagen

Remsoft

Tenfifty

ForestX

 

Väl mött den 30 september! Anmäl dig gärna direkt!

 

Torsdag 30 september klockan 14.30-16.00

Rulla till toppen