ForestX

Linda Forest till den svenska marknaden

Linda Forest – ForestX och CollectiveCrunch inleder partnerskap och skapar ett gemensamt erbjudande till Sveriges skogsbruksföretag. Samarbetet innebär att CollectiveCrunchs kärnprodukt, den artificiella intelligensen ”Linda Forest” kommer att ingå i ForestX produktportfölj. 

 

CollectiveCrunch i Esbo, Finland och ForestX har inlett ett partnerskap med ett gemensamt erbjudande för svenska skogsföretag. ForestX arbetar med trä- och skogsindustriföretag i Sverige och Norden för att effektivisera processer med digitala och tekniska innovationer. CollectiveCrunchs kärnprodukt ”Linda Forest” är en artificiell intelligens som analyserar satellit-, land- och processdata för att förutsäga skogsinventarier. 

 

Partnerskapet som nu inleds innebär att ForestX blir Collective Crunch ansikte utåt i Sverige, där ”Linda Forest” kommer ingå i deras produktportfölj. Enligt Rolf Schmitz, VD och medgrundare av CollectiveCrunch, är en av de viktigaste anledningarna till partnerskapet att det skapar förutsättningar för lokal kundsupport och expertis. 

 

–  Vår produkt Linda Forest är en del i ett bredare digitaliseringssammanhang där våra kunder behöver vägledning. Ibland för att integrera Linda Forest och andra gånger för att utöka digitaliseringen utöver vår lösning. ForestX är en ideal samarbetspartner som kan tillhandahålla denna expertis och service, säger Rolf. 

 

– Vi är stolta över samarbetet med CollectiveCrunch som gör att vi kan erbjuda den branschunika AI-lösningen Linda Forest till svensk skogsindustri. Våra team vill stå i fronten och leda den tekniska förändringen inom skogsindustrin och den ambitionen delar vi med CollectiveCrunch, säger Carl Barck, vd och medgrundare av ForestX. 

Linda Forest
Carl Barck, VD ForestX

Kontakt 

 

CollectiveCrunch: Rolf Schmitz, rs@collectivecrunch.com, +49 151 1972 6650 

ForestX: Carl Barck, carl.barck@forestx.se, +46 70 227 21 72 

 

ForestX är en erfaren digitaliseringspartner för trä-, skog- och pappersindustri. Företaget erbjuder IT-baserade produkter och konsulttjänster och driver utvecklingen med en förståelse för både människa och arbetssätt. 

 

CollectiveCrunch är en AI-ledare inom skogsindustrin. Genom att samla in klimat-, geo- och processdata i AI-modeller skapas bättre förutsägbarhet och planering för skogsinventarier och skogshantering. Produkten från CollectiveCrunch heter Linda Forest och levereras via en SaaS-plattform.

 

Read more about Linda Forest here: https://forestx.se/linda-forest-collective-crunch/

Rulla till toppen