ForestX

Fokus på produkterbjudandet: Magnus Lundblad tar plats i ForestXs ledningsgrupp

Göteborg

 

Magnus Lundblad tar plats i ForestXs ledningsgrupp. Han kommer med lång erfarenhet av att driva och utveckla konsultbolag i kombination med utveckling av mjukvaruprodukter.

 

Magnus Lundblad, skog och it har mötts många gånger under karriären.

Magnus Lundblad har ansvar för produkter och partners i ForestXs ledningsgrupp.

Han var tidigare styrelseordförande i Imano, det bolag som flera av ForestXs grundare och medarbetare tidigare verkade i. Också Imano arbetade med it-lösningar för skogsindustrin, men då uteslutande mot den svenska marknaden.

 

Han har också ansvarat för Evry Systeams branschsatsning mot skog och såg och företagets utveckling av mjukvaruprodukter mot det segmentet.

 

Varför valde du att komma till ForestX?

– Det finns en stor potential i att digitalisera skogsindustrin, det är en spännande nisch att vara i. Det är också roligt att vara del av verksamheter som växer! Så när den här möjligheten gavs så hoppade jag på, säger Magnus Lundblad.

 

Även kollegorna och företagskulturen lockade.

 

– Jag jobbade nära många i gänget tidigare. Jag vet att det är kul människor och en bra kultur. I ett konsultbolag är det viktigt att folk trivs. Jag uppfattar ForestX som ett öppet bolag. Man vågar lyfta både det som funkar bra och det man behöver förbättra. Det gör att medarbetarna känner sig sedda och uppmärksammade. Det skapar en bra stämning, det finns inga stora hemligheter utan alla är delaktiga i bolagets utveckling, säger Magnus Lundblad.

 

Magnus Lundblads uppdrag på ForestX innebär bland annat att arbeta med och driva företagets olika produkterbjudanden. ForestX utvecklar bland annat det egna optimerings- och planeringsverktyget Optinex. Optinex används i dag på sågverk och inom produktion av kl-trä i Sverige och Europa. Uppdraget innefattar också att utveckla de samarbeten ForestX har med olika produktpartners. Dit hör exempelvis Trimble Forestry och arbetet med de olika produkterna i Connected Forest-sviten.

Johan Bergström, Magnus Lundblad, Carl Barck, Christer Lindqvist, Christina Coupland och Johan Eriksson utgör ForestXs ledningsgrupp.

ForestX har i dag partners, kunder och engagemang över hela världen. Från samarbeten med globala Trimble, via kunder i Europa till ett eget bolag med utvecklare i Indien. Inte heller det internationella arbetet är obekant för Magnus Lundblad.

– Jag har tidigare arbetat mycket internationellt och bland annat varit med och startat verksamhet i Indien, faktiskt i Pune där också ForestX finns!

Faktaruta:

Magnus Lundblad

Ansvarig för produkter och partners på ForestX

 

Favoritträd:

Björk, mest för att det är ett vackert och är bra på att dricka mycket vatten ur vår annars alltför blöta gräsmatta.

 

Bästa naturupplevelse:

Helt klart en båttur på hösten när det är hummerpremiär, en tidig morgon på väg ut för att sätta tinor tillsammans med goda vänner. Det blir inte bättre än så.

 

Mest använda app:

App vet jag inte om man kan kalla det men jag är vetgirig och ”googlar” otroligt mycket.

 

Tre bokmärken i min webbläsare: 

Var tvungen att titta, just nu är det Dagens Nyheter, Blocket (alltid på jakt efter något) och SMHI (det är ju snart semester).

Rulla till toppen