fbpx

HedeDanmark: ”Med CFHarvest blev hela kedjan digital”

HedeDanmark: ”Med CFHarvest blev hela kedjan digital”

HedeDanmark tog fram en analys av vad bolaget behövde och krävde av ett nytt system. Personer som arbetar i den praktiska driften fick specificera vad systemet skulle klara av, men fick också komma med önskemål utöver det.

 

CFHarvest kombinerat med befintliga system

HedeDanmark tittade runt i Europa efter lösningar och på en mässa i Tyskland träffade Rasmus Willumsen på Trimble. Med hjälp av ForestX, som är Trimble Forestrys agent på den nordiska marknaden, fick man fram att det var CFHarvest som bäst mötte upp HedeDanmarks krav.

– Vi fick god hjälp av ForestX, de kan både it och skog, det är det inte alla it-firmor som kan.

– Ännu en fördel med CFHarvest var att vi kunde kombinera det med befintliga system före och efter i processen. Det är ett flexibelt och smidigt system. Verksamhetsmässigt har det gett ett helt digitalt flow. För den enskilde i bolaget har det gett ett mycket bättre upplägg och ett lugnare arbetssätt, säger Rasmus Willumsen.

Det som också var viktigt i beslutet för HedeDanmark var att hitta ett stort bolag med kända system och goda resurser till att uppdatera. Att ForestX fanns som en branschkunnig partner till Trimble Forestry var också en trygghet för ett relativt sett litet danskt bolag.

När arbetsgången nu är väletablerat med CFHarvest ser Rasmus Willumsen med kollegor tydliga fördelar:

– På kontorssidan har vi fått en bra överblick. Vi kan se vad vi har i pipelinen och man får en förståelse för hur kollegorna har det. Vi får också kontinuerliga återkopplingar på arbetets status; Har det startat? Är det färdigt? Vad blev gjort?

– På skogssidan kan medarbetarna se var de ska arbeta, sin egen position på kartan och var gränserna går för avverkningen. De kan se vilka uppgifter som är planerade för var och en.

 

Används av 350 personer i Danmark

En annan styrka Rasmus Willumsen ser i CFHarvest är den att vara en av många användare i ett system som används över hela världen. Med det stora antalet andra användare kan HedeDanmark dra nytta av andras idéer och förslag till utveckling.

Nu används CFHarvest av cirka 350 personer i HedeDanmarks arbete, både anställda och inhyrda entreprenörer.