ForestX

Anna Adrup till ForestX: “Man måste vara proaktiv kring VIOL 3”

Karlskoga/ Göteborg

 

I Anna Adrup har ForestX knutit till sig en person med gedigen skogserfarenhet i kombination med it-kunskap. Anna Adrup valde skogen redan i gymnasiet.

 

Virkesköpare, logistiker och verksamhetsutvecklare finns på det skogliga CV:t. Grunden lades redan på naturbruksgymnasiet och vidare under utbildningen till skogsingenjör. Många år på Sveaskog, och sedan en avstickare på både konsultbolag och statlig myndighet för att nu återvända till skogen. Med erfarenhet från olika branscher ser hon både likheter och skillnader med skogen.

 

– Jag saknade skogen och att arbeta med verksamhetsnära frågor. Jag gillar att arbeta med förändringsledning inom produktion och logistik. Det är de huvudområden som jag har erfarenhet från. Vi arbetar i det klassiska gränslandet mellan verksamhet och IT, men jag lutar mer åt verksamhet. Så det är jätteroligt att vara tillbaka och att få vara på ForestX.

Första uppdraget för Anna Adrup är att arbeta med VIOL 3-projektet på Sveaskog som verksamhetsutvecklare. Det handlar bland mycket annat om att formulera verksamhetens behov till Biometria som utvecklar VIOL 3.

 

Från ditt professionella perspektiv; vad ska man ha koll på i skogsbranschen under 2021?

 

– Man måste vara proaktiv i utvecklingsfrågorna kring Biometria och VIOL 3. Man måste kliva fram och vara med och bevaka och påverka. Frågan spänner över så många delar och det gäller att nätverka. Det är flera bolag som sitter i samma båt, det gäller att ta armkrok i de frågor där vi har lika behov och nyttja de nätverk man har.

 

Faktaruta

 

Namn: Anna Adrup

 

Titel: Affärskonsult / projektledare / verksamhetsutvecklare

 

Favoritträd: Sparbankseken som står efter Skultunavägen utanför Västerås. Det sägs att den inspirerat till loggan för Sparbanken. Det är var historien säger i alla fall, och jag är från Västerås. Det är ett fantastiskt vackert träd!

 

Bästa naturupplevelse: Min pappa är från Skåne och ett barndomsminne är hur vi barn satt i bigaråträden på Österlen och åt bigaråer.

 

Mest använda app: Etsy, en handelsplats för unika och handgjorda produkter och tillbehör för hantverk. Jag tycker om allt som är vackert och smakar gott! Jag tycker om att skapa och hittar mycket där.

 

Tre favoritbokmärken i min webbläsare: Biometria, Sveaskog och Hemnet.

 

Läs mer om VIOL 3 här.

ForestX har fler samarbeten med Sveaskog.

 

Läs om de två AI-projekt som leds av ForestX.

Övergången till VIOL 3 spelar en avgörande roll när Trimble Forestry satsar på den nordiska marknaden.

 

Läs intervjun med företagets vd Kevin Toohill här.

Rulla till toppen