ForestX

Webbinarieserie fortsätter: Förändringsförmåga på riktigt

Göteborg

 

Nu är det dags för del två i vår webbinarieserie om AI i skogen på riktigt. Tillsammans med Johan Bergström från Sveaskog ska vi den 26 maj fokusera på förändringsarbetet och vad som krävs för lyckade AI-projekt.

 

ANMÄL DIG

 

Den 26 maj fortsätter vi vår webbinarieserie om AI i skogen på riktigt tillsammans med Tenfifty. Nu fördjupar vi oss i förändringsprocessen och vad som krävs av organisationen för att ro AI-projektet i land. Gäst den här gången är Johan Bergström från Sveaskog. Sveaskog har kommit en bra bit på sin AI-resa och Johan Bergström berättar om hur företaget skapat en kultur där förändring är möjlig genom de senaste årens arbete med ett företagsgemensamt förändringsprogram inom virkesflödet.

 

– En av nycklarna för att lyckas är att inte ta för lätt på förändring. Det räcker inte med tre värdeord och en uppförandekod. Det svårt, många gånger jobbigt och tar tid men är man uthållig så lyckas man, säger Johan Bergström, programledare och ansvarig för verksamhetsnära IT på Sveaskog.

 

Christer Lindqvist och Sven Lundmark från ForestX har båda mångårig erfarenhet från skogsindustrin. Sven kommer att tala om hur man driver förändring ur ett skogsperspektiv. Christer berättar också ur ett IT-perspektiv om utmaningar och möjligheter som skogsindustrin står inför hur man ser AI som en möjliggörare.

 

Anders Bjurström från Tenfifty bjuder på erfarenheter från att ha arbetat med över 50 lyckade AI-projekt i flera olika branscher. Han har receptet på en arbetsgång för ett lyckat projekt och kommer att beskriva det under webbinariet.

 

– Jag kommer att tala om vikten av att börja på rätt ställe och hur man ska arbeta för att få resultat och effektivitet, säger Anders Bjursten, vd för Tenfifty.

 

Nästa webbinarium från oss på ForestX blir den 3 juni. Då kommer vi att presentera Trimble Forestrys produktsvit Connected Forest som nu finns redo för den nordiska marknaden. Håll utkik efter inbjudan till det i mejlkorgen och på LinkedIn.

 

AI i skogen på riktigt- Förändringsförmåga på riktigt

 

Webbinariet modereras av Henric Widén, Tenfifty.

 

Väl mött!

 

Onsdagen den 26 maj 14.30-16.00

 

ANMÄL DIG KOSTNADSFRITT 

 

PROGRAM

14:15 – Drop in.

14:30 – Webbinariet startar.

14:35 – Trender, utmaningar och behov ur skogens perspektiv.

Christer Lindqvist och Sven Lundmark Forest X.

15:00 – Från idé till driftsatt AI.

Anders Bjurström, Tenfifty.

15:20 – Förändringsförmåga på riktigt.

Johan Bergström, Sveaskog.

15:45 – Frågestund.

16:00 – Webbinariet avslutas.

 

Om webinarieserien AI på riktigt i skogen

 

ForestX och Tenfifty har sedan 1,5 år tillbaka ett strategiskt samarbete där de gemensamma kunskaperna från skog, digitalisering och AI samverkar för ett hållbart och datadrivet skogsbruk. Nu tar vi samarbetet ett steg vidare och fortsätter med vårt gemensamma forum om AI på riktigt för hela skogsbranschen. Vi vill att du är med på vår gemensamma AI-resa!

 

AI är i dag ett moget område för det svenska skogsbruket att använda sig av. Det finns gott om färdiga, beprövade och funktionella AI-lösningar som bara väntar på att användas av det svenska skogsbruket för att öka den ekonomiska lönsamheten. Vi vet var branschens utmaningar finns och visar på realistiska AI-lösningar.

 

ForestX, Tenfifty och Sveaskog kommer under webbinariet att visa på praktiska exempel från skogsbranschen. Vi gör det baserat egen erfarenhet, egna projekt, andra lösningar som lyckats både inom och utanför Sverige.

 

Under webbinariet får du en unik insyn i det senaste om AI i skogen och chans att ställa frågor. Du kommer att få med dig kunskap, inspiration och nya kontakter. Tillsammans skapar vi en framgångsrik och lönsam svensk skogsindustri.

Rulla till toppen